Valpkull född 200717

Tredje gången gillt brukar det heta! Efter två tidigare försök på lika många löp har Selfie äntligen blivit dräktig med Hayaklaus Nexxo. Med den här kombinationen förväntar vi oss föriga hundar med stark motor och hög arbetsmoral. Vi har försökt optimera chanserna till friska valpar då både hanen och tiken har A-höfter, fria armbågar och ögonen är kontrollerade utan anmärkning.

Parning: 15 maj 2020.
Kull född: 17 juli 2020, En blond hane, två blonda tikar och en svart tik.

KORAD DRH II NORD UCH LD STARTKLASS NO UCH NORDIC CH SE V-18 AT W-19
HAYAKLAUSE NEXXO

Nexxo är en hane med en exteriör utöver det vanliga. Men det är inte där hans främsta styrka ligger. Den finns i hans mentalitet. Han är en stabil, trygg hane som inte behöver hävda sig gentemot andra. Han är en vaken, glad, lyhörd, lättarbetad individ som ställer upp på det föraren önskar.

Nexxo är korad med 493 poäng vilket ligger i toppskiktet för rasen. Han har även genomfört MT2017 och uthållighetsprov med godkända resultat.

Nexxo tränas i bruksspår samt IPO och har genomfört godkänt BH prov. Han har även tävlat lydnad och klarat av att ta diplom i startklass samt uppflytt till lydnadsklass 1.

Nexxo är 69 cm hög.
Höfter: A/A.
Armbågar: Utan anmärkning (0/0).
DM test: N/N.
Ögon: Utan anmärkning.
Hjärta: Utan anmärkning.


 

KORAD LD STARTKLASS SPH I SPH II
HOFFEGÅRDENS MAGNA-CHARTA

Selfie är en tik som lever livet med glädje och energi. Hon har en arbetsvilja som gör henne lätt att motivera till framgång. Uthålligheten är i särklass och hon är lättbelönad både med näring, föremål och socialt.  Hennes föremålsintresse och lekfullhet är av högsta nivå. Selfie är startad i elitspår och uppflyttad till lydnadsklass 2. Trots den höga energinivån har hon inga problem att koppla av då hon inte aktiveras.

Selfie är korad med 360 poäng.

Selfie är 60 cm hög.
Höfter: A/A.
Armbågar: Utan anmärkning (0/0).
DM test: N/N.
Ögon: Utan anmärkning.
SKR test: Negativ.