Våra Hundar


Bita är född på kenneln och Selfie är hennes mamma. Till skillnad från de tidigare hundar jag ägt som alla varit svarta är Bita blond. Hon kommer att tränas i lydnad och spår. Framtiden får utvisa om hon kommer klara alla tester för att bli en framtida avelstik.
     
Fakta | Bita
Född: 20200717
Pappa: KORAD Drh II NORD UCH LD starklass NO UCH
NORDIC CH SE V-18 AT W-19 HAYAKLAUSE NEXXO
Mamma: LD Startklass, SPH I, SPH II, SPH III, KORAD
Hoffegårdens Magna-Charta
Uppfödare: Ingela Bergström, Åkersberga
Meriter:
Saga är husses hund. Rasen är Berner Sennen och hon är förutom ett matmonster en arbetande berner. Hon drar vagn i en gren som efterliknar det arbete som sennenhundarna genomförde förr i Alperna när mjölken skulle hem från korna som gick och betade i bergen. Saga har även vistat sig vara lydig och har erövrat tre uppflytt i startklassens lydnad.

Fakta | Saga
Född: 20140826
Pappa: Bernermåla Snöfrost
Mamma: Stenalyckans Betty
Uppfödare: Maria Pettersson, Åkersberga
Meriter: BPH, LD Startklass, API, APII, APIII, APCH

Selfie är rakt igenom arbetsvilja och energi! Hon tillhör den sorten av hoffar som knappt går att arbeta till tröttnad. Det finns alltid vilja till att orka lite till. Hon har nu kommit upp till elitklass i spår och målet är att lyckas ta tre certifikat för att erövra titeln svensk brukschampion.Selfie är mamma till Hoffegårdens andra kull

Fakta | Selfie
Född: 20140414
Pappa: Heziblos Lord Filago
Mamma: LP1 Heziblos Lady Hexandria
Uppfödare: Ingela Bergström, Åkersberga
Meriter: MH, LD Startklass, SPH I, SPH II, SPH III, KORAD

Villja var drömmen som blev sann. Efter Mirage skulle jag ha en Hovawart. Det hade jag bestämt sedan länge. Villja hade som hennes namn antyder, en egen stark vilja. Både på gott och ont. Villja var nöjd med att gå på gården och jaga skator som retade henne. Medan jag ville träna moment och tävla. Inte den bästa kombinationen men Villja var den mest godhjärtade och snällaste hund jag kan tänka mig. Jag brukar säga; Alla borde ha en egen Villja! Hon är mamma till Hoffegårdens första kull.

Fakta | Villja
Född: 20080612
Död: 20210609
Pappa: Korad Elliegårdens Black Qenzo
Mamma: LP1 Muvrini-Vejlica
Uppfödare: Åsa Hallberg, Ljusne
Meriter: MH, LP1

Zelda var konstapeln i familjen. Hon höll ordning och reda på gården. Jag hittade henne som omplacering i Kungshamn. Hon flyttade hem till oss när hon var fyra månader. Zelda älskade som de flesta schäfrar bollar pch leksaker. För en boll kunde hon arbeta hur länge som helst. Eftersom hon var oregistrerad var tävandet begränsats. Med betyget "En av de de bästa jag sett" från domaren gjorde hon ett godkänt viltspårsprov.

Fakta | Zelda
Född: 20080627
Död: 20201013
Pappa: Zacco
Mamma: Zoe
Uppfödare: Anette Falk, Brastad
Meriter: Godkänt viltspårsprov, BPH

Mirrisen, Mirran, Mirripirr, Lillan. Ja, kärt barn har många namn. Mirrisen var hunden med allt. Hon köptes av en dåvarande släkting som 6 månaders valp. Hon var hunden som bara hade koppel på sig när vi åkte till veterinären. Hon jagade vilda djur men jag kunde stoppa henne direkt vid start eller när hon var framme vid dem. Mirrisen var en blandning mellan Schäfer, Hovawart och Labrador men det var schäfern som var mest framträdande både mentalt och exteriört hos henne. Hon hade flera syskon men det var brorsan Rocky som vi hade kontakt med. En annan bror hette Smokey.

Fakta | Mirrisen
Född: 19940926
Död: 20080719
Pappa: Joffe
Mamma: Daisy
Uppfödare: Jimmy Carlsson, Åkersberga
Meriter: Inget på papper men helt enkelt en hund som passade mig perfekt.